Sponsorlu Reklam

Mupobel Krem Nedir? Mupobel Yan Etkileri Nelerdir?

Sponsorlu Reklam

Enfekte deri lezyonlarının tedavisinde Mupobeladlı tıbbi ilaç kullanılır. Vücutta oluşan bakterileri öldürerek, büyümesini engellemektedir. Bir çeşit antibiyotik kremidir. Antibiyotik kremi olduğu için bakteriyel cilt tedavilerinde kullanılır. Vücutta bağışıklık sistemine ya da daha farklı durumlara bağlı olarak bakteriler meydana gelebilir.

Bu bakterilerden bazıları deri altında birikir. Daha sonra ise deri üzerinde iltihaplı bezeler şekillerde görülebilmektedir. Bu bezeler ağrılı, kaşıntılı olabilir. Oldukça rahatsız bir durum olan bu enfeksiyonlardan korunmak için deri üzerine sürülen kremler ya da ağız ile alınan bazı haplar tercih edilebilir. En iyi sonucu kremler verdiği için çoğu hasta, deri bölgesine krem uygulayarak tedavi olur.

Sponsorlu Reklam

Deri üzerinde meydana gelen rahatsızlıklar, dış görünüşümüzü ve buna bağlı olarak da özgüvenimizi etkiler. Bu sebepten dolayı deri üzeri hastalıklara özellikle önem verir ve dikkat ederiz. Özellikle vücutta bulunan bazı virüsler deri üzerinde kızarıklık, kabarcık, pullanma, kuruluk gibi sorunlara neden olur. Bu sorunlar görünüş olarak bizleri rahatsız ettiği gibi ağrı, kaşıntı ve batma hissi de yaratabilir. Bu rahatsızlıkların hepsini önlemek için Mupobel krem tercih edilir.

Mupobel Krem Nedir?

Mupobel kremde etken maddesi olarak mupirosin kullanılır. Bu etken madde, 15 gram kremde %2’dir. Etken maddenin yanı sıra kullanılan yabancı maddeler şu şekildedir; parafin, polioksietilen glikol eter, stearil alkol, setil alkol, benzil alkol ve saf sudur. Antibiyotik bir krem olan mupobel, deri üzerindeki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.  Mupobel Krem Nedir deri üzeri için kullanımı uygun olan, bakteriyel tedavi amaçlı tıbbi bir ilaçtır. Cilt üzerindeki kızarık, yırtık, dikiş atılımı sonucu oluşmuş yaralar, çatlaklar, pullanmalar, enfekte sonucu oluşan lezyonların tedavisinde tercih edilir.

 Mupobel Krem Ne İşe Yarar?

Antibiyotik bir ilaç olan Mupobel krem, cilt enfeksiyonlarının iyileştirilmesinde kullanılan bir kremdir. Mupobel krem ne işe yarar hasar ve zedelenme sonucu deri üzerinde kızarıklık, morluk, sıyrık ya da yırtınmalar meydana gelebilir. Bu hasarların tedavisi için mupobel krem kullanılır.

Sponsorlu Reklam

Bunların yanı sıra büyük ya da küçük kazalar sonucu deri üzerinde oluşan bazı hasarlarda dikiş atılabilir. Dikişlerin iltihap kapmaması ve daha sağlıklı iyileşmesi için de kullanılan bir kremdir. Ancak en çok tercih edilme sebebi iltihaplı sivilceler, çıbanlar, kıl köklerinde meydana gelen iltihaplı hastalıklar içindir. Antiseptik bir antibiyotik olduğu için deri üzerindeki iltihaplı bölgeleri iyileştirir.

Mupobel Krem Nasıl Kullanılır?

Mupobel krem, tıbbi bir ilaç olduğu için kullanımı için kesinlikle doktor gözetiminde olunması gerekir. Aksi durumda kullanmak olası yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun için en doğru olanı doktor muayenesinden sonra, doktorun tavsiyesi üzerine mupobel kremi kullanmak olacaktır. Mupobel krem nasıl kullanılır ile ilgili en doğru bilgiyi elbette ki doktorunuz verecektir. Ancak doktorun bu konu ile ilgili bilgi vermemesi durumunda uygun kullanım şu şekildedir;

  • İltihaplı ya da hasarlı olan bölgenin büyüklüğüne göre bir miktar krem ele ya da pamuğa alınarak, bölgeye uygulanır.
  • Bastırmadan yumuşak hareketler ile uygulama yapılmalıdır.
  • Uygulama sonrası uygulama bölgesi temiz bir örtü ile örtülebilir.
  • Göz çevresine uygulama yapılırken oldukça dikkat edilmelidir.
  • Uygulama sonrası ellerin bol su ve sabun ile iyice yıkanması gerekir.
  • Günlük uygulama 3 kez olmaktadır. Yaklaşık olarak 6 – 7 saatte bir uygulanma yapılması gerekir.
  • Uygulama süresi ve iyileşme süresi en az 5 gün en çok da 10 gündür.
  • 10 gün tedavi uygulanmasına rağmen olumlu bir sonuç alınmamış ise tekrar doktora danışmanız gerekir.

Bu talimatlar dikkate alınarak tedavinin uygulanması kısa sürede, olumlu sonuç almanızı sağlar. Bölgenin daima steril tutulması da mikrop kapmaması açısından önemlidir.

Mupobel Yan Etkileri Nelerdir?

Tıbbi ilaçlar içeriğinde alkol, asit ve daha pek çok yabancı ve güçlü madde bulunduran karışımlardır. Bu yüzden bazı insan vücutlarında yan etkiler yaratabilmektedir. Bu yan etkiler neredeyse yok denecek kadar az kişide meydana gelir. Mupobel de tıbbi antiseptik bir antibiyotik ilacıdır. Bazı hastalarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bunun için en uygun kullanım tedavinin doktor tavsiyesinde ve gözetiminde olmasıdır. Mupobel kremin içerisinde bulunan etken ve yardımcı maddelere karşı hassas olan hastalarda şu yan etkiler gözlemlenebilir;

  • Nefes almada zorluk,
  • Dudaklarda, yüzde ya da vücudun herhangi bir uzvunda şişme,
  • Uygulama bölgesinde aşırı kaşıntı, kızarıklık, karıncalanma, yanma ve batma,
  • Boğazda ve dilde uyuşma,
  • Deride aşırı duyarlılık,

Bu şekilde hassasiyet gösterilme durumunda tedavinin hemen bırakılması gerekir. Tedavinin bırakılmasının ardından derhal doktora ya da acile gidilmesi gerekir.

Sponsorlu Reklam

Mupobel Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

Mupobel kremini kullanan ve kullanacak kullanıcıların bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Bu noktalar;

  • Hamile ve emzirme döneminde olan kadın hastaların kullanması tavsiye edilmemekle birlikte, eğer kullanılacak ise mutlaka doktora danışılması ve buna bağlı olarak kullanılması gerekir,
  • Kremin kullanımı sırasında herhangi bir yan etki gözlemlenirse, kullanım derhal bırakılmalıdır.
  • 10 günden uzun süre tedaviye devam edilmemelidir,
  • Göz veya ağız içi ile temas edilmemelidir. Olası bir temas durumunda derhal bol su ile bölgenin yıkanması gerekir,
  • Mupobel krem içerisinde bulunan herhangi bir maddeye karşı alerjiniz var ise kesinlikle kullanmayınız,
  • Çocuk veya bebek için kullanımlarda mutlaka doktora danışınız,
  • Aynı zamanda hasarlı bölgeye çok fazla dokunulmaması gerekir, aksi durumda mikrop kapma ya da hasarlı bölgenin genişlemesi söz konusudur,

Şeklinde olup, muhakkak dikkat edilmelidir. Aksi durumda tedavinin seyrinde olumsuz durumlar yaşanabilir.

Mupobel Krem Fiyat 2022

Mupobel krem eczanelerde normal reçete ile satılır. SGK ya da devlet tarafından karşılanmayan Mupobel Krem Fiyat 2022 bazı dönemlerde değiştiği için net bir fiyat söylenmesi mümkün değildir.

Sponsorlu Reklam

Mupobel Krem Kullanıcı Yorumları

Mupobel krem ile ilgili internet sitelerinde pek çok mupobel krem kullanıcı yorumları bulunur. Bu yorumlar yeni kullanmaya başlayacak hastalar için oldukça önemlidir. Çünkü kullanıcıların hangi durumlar ile karşılaştığı, hangi durumlarda daha iyi sonuç verdiği ya da hangi durumlarda yan etki meydana getirdiğini öğrenebilirler. Mupobel için yazılan kullanıcı yorumları oldukça olumlu olmakla beraber, tavsiye edicidir. Fiyatının düşüklüğü ve buna rağmen etkisinin çok yoğun ve çabuk sonuç verdiği yapılan yorumlardan bazılarıdır.

Mupobel Krem Çıbana İyi Gelir mi?

Çıban, bakteriyel deri hastalıklarından bir tanesidir. Birçok insanda görülen ve görüldüğü kişide kaşıntı ve ağrı yapmakla beraber görünüş olarak da kötü etkiliyor. Bunun için çıban görülen hasta mutlaka bu iltihaplı hastalığın tedavisini aramaktadır. Mupobel krem çıbana iyi gelir mi diye sorulduğunda, çıban tedavisinde kullanıldığı görülür. Antiseptik antibiyotik krem olan mupobel, çıban gibi iltihaplı her türlü deri hastalığında kullanılır.

Bunların başında da çıban gelmektedir. Çıban çıkan bölgenin üzerine günde 3 kere olmak şartıyla mupobel sürülmesi durumunda en kısa zamanda, çıbanın kaybolduğu gözlemlenir. Çıban bakterilerin, kıl köküne yerleşmesi ve yavaş yavaş deri üzerine çıkmasıyla oluşan bir deri hastalığıdır. Çıbanın neden olduğu enfeksiyonlarda ciddi derecede ağrı ve kaşıntı hissi oluşur. Kaşındığı ve oynandığı takdirde ise bu çıban yayılabilmektedir. Bu yüzden derhal tedavi edilmesi gerekir. Tedavisinde mupobel krem tercih edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat