Sponsorlu Reklam

Perma Yaptırmak İsteyenler İçin 2019 Perma Modelleri

Sponsorlu Reklam

Perma saçları 80 li yıllarda bir çok türk filminde özellikle de Hülya Avşar’ın oynadığı filmlerde gördük ve çok sevdik. Düz saçlara sahip olan kadınların hep kıvırcık olma istekleri vardı ve perma modası ile istediğiniz şekilde ve modelde permalı kıvırcık saçlara sahip olabiliyordunuz. Geçmiş zamanların çok moda olan permayı yeni sezonun en trend modelleri ile tekrardan karşınıza çıkarıyoruz. Üstelik bu kez yeni teknolojiler sayesinde saçlarınızı hiç yıpratmadan, saçlarınıza hiç bir şekilde zarara vermeden perma yaptırabileceksiniz. Düz saçlardan sıkılan, kıvırcık saçların büyüsünü hissetmek isteyen kadınlar toplanın! Perma hakkında bilmek istediğiniz her şey bu yazıda.

Sponsorlu Reklam

Perma Nedir? Perma Nasıl Yapılır?

Permanın yapılış şekli, modelleri ve perma yapım teknikleri yıllar içerisinde çok fazla değişime uğradı. Geçmiş dönemlerde perma yapılmasını isteyip de saçlarının zarar görmemesi için yaptırmaktan vazgeçen bir çok kadın vardı. Sert kimyasallar ve iyileştirilmemiş boyalar yüzünden kadınlar saçlarına perma başta olmak üzere bir çok işlemi yaptıramıyorlardı. Ancak gelişen teknoloji ve araştırmalar sayesinde mükemmel permalara sahip olurken saçlarınızın sağlığından vazgeçmenize gerek kalmayacak. Bilimin ışığında üretilen yeni malzemeler ile saçlarınıza uygulanana kimyasallar daha doğal ve daha zararsız hale getirildi. Doğal ve zararsız malzemelere ile çalışan, alanında uzman kuaförler tercih ederek saçlarınızı daha çok koruyabilir, permanın verebileceği zararın miktarını en aza indirebilirsiniz.

Perma aşamaları;

1-Öncelikle saçlarınızın üzerindeki herhangi bir kir nedeniyle işlemin aksamasını istenmediğinden ve uygulanacak olan maddenin saç diplerine kolayca nüfuz etmesini sağlamak için saçlar güzelce yıkanır.

Sponsorlu Reklam

2-Saçların daha esnek hale gelebilmesi için iç yapısında bulunan disülfit bağlarının parçalanması ve kırılması gerekiyor. Bu işlemi yapmak için saçlara bir losyon uygulanır.

3-Perma için kullanılan bu kalıcı losyon disülfit bağlarını kırarken saçlarınız bu işlem sırasında yeniden şekillenmeye müsait olacaktır. Saçlarınızı belirlediğiniz perma modeline göre ince veya kalın bigudiler etrafına sarılır.

4- Saçlarınız sıkıca sarıldığı bu bigudi üzerinde zamanla şekil alır. Saçlarınızın kalınlığına, yapısına göre bu çubuklarda sarılı olarak bekleme süresi ayarlanır.

5-Bekleme süresi dolduktan sonra çubuklara sarılı olan saçlar açılır. Daha önce bir losyon aracılığıyla kırılan disülfit bağlarını yeniden oluşturmak için nötürleştirici uygulanır.

6-Son olarak da nötürleştiriciyi saçlarınızdan atmak için yıkanır. Birkaç gün boyunca saçların sabitlenmesi için hiç bir işlem göstermemeye dikkat etmeniz önerilir.

Sponsorlu Reklam

 

Perma Ne Kadar Kalır?

Permanın kalıcılığı saçlarınızın ince veya kalın telli olmasına göre değişir. Bununu yanında uygulamayı yapan kuaförün becerisi de permanın kalıcılığını etkiler. Permanın çeşiti de önemlidir. İnce perma ve kalın perma çeşitlerinin kalıcılığı da haliyle daha farklı olmaktadır. Su dalgası perma adı verilen kalın perma yapılırken daha kalın ve geniş bigudiler kullanılıyor. Bu yüzden bu permanın kalıcılığı ince permaya göre daha az olabiliyor. Genel olarak permalar 3 ay ile 5 ay arasında kullanılabilir.

Sponsorlu Reklam

Perma Fiyatları 2019

Perma fiyatları işleme, kuaföre, saç uzunluğuna ve yapısına göre değişir. Ortalama bir kuaförde perma yaptırmak isterseniz en az 200 tl yi gözden çıkarmanız gerekebilir.

Perma Modelleri 2019

1- Sarı Bukleler

Yaz aylarında mükemmel kabarık bu sarı permalar ile harika görünebilirsiniz. Uzun saçlarınıza sarı saçlar ile hareket katıp, daha canlı ve aktif görünmek sizin elinizde. Saçların bu şekilde hacmini arttırarak uzun süre özlemini duyduğunuz kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. Sizin de uzun ve sarı ombreli saçlarınız var ise ombrelerinizin daha mükemmel görünmesini sağlamak için permayı deneyebilirsiniz.

2-Doğal Görünümlü Perma

Her zaman düz olan saçlarınızı bu kadar doğal ve kıvırcık görüneceğine inanamıyor olabilirsiniz. Saçlarınızı ince bigudiler etrafına sardırarak bu modeli oluşturabilir, bu şekilde çevrenizdeki herkesi de şaşırtabilirsiniz. Uzun saçlarınıza ince perma yaptırarak istediğiniz gibi hareketlendirebilir, en sevdiğiniz renkleri bir de kıvırcık saçlarınıza uygulatabilirsiniz.

3-Kısa Saça Perma

Yine bir mükemmel perma modeli ile karşınızdayız. Kısa saçlara sahip olan kadınlar için çok fazla saç modeli bulunmuyor. Sürekli aynı saç modelleri ile gezmekten sıkıldıysanız bu inanılmaz göz alıcı saç modelin tercih edebilirsiniz. Tamamen bambaşka bir kişilik kazandıracak olan bu saç modeli ile kendinizi inanılmaz öz güvenli hissedebilirsiniz. Tercihinize göre saçlarınızın uzun kısımlarını permadan önce daha asi bir renge de boyayabilir, iç dünyanızı saçlarınıza yansıtabilirsiniz.

4-Kabarık Permalı Saçlar

Sakin ve dingin olan saçlarınıza biraz hareket katmak istiyorsanız bu perma modelini seçebilirsiniz. Donuk ve renksiz saçlarınızı canlandırmak için boyamanıza gerek yok. Sadece perma istediğiniz işlemi tek başına gerçekleştirecektir. Kıvırcık ve havalı bir kız olmak hayaliniz ise bu aslan yelesi gibi kabarık, havalı perma saç modeli favorileriniz arasına girebilir.

5-Çekici Perma

Saçlarınız ile ateş etmek istiyorsanız bu saç ile bunu başarabilirsiniz. Biraz iddialı oldu biliyorum ama permalı bir modelin saçlarınıza verdiği çekiciliği kaç kat kırmızıya boyasanız da elde edemezsiniz. Köklere uygulanana bu saç modeli ile de hem permanızın kalıcılığını arttıracak, hemde aşırı çekici olacaksınız.

6- Orta Boy Saça Perma

Saçlarınızı şekillendirmekte zorlanıyorsanız orta boy saçlar için harika bir model bulunuyor burada. Hazırlanma sürenizi yarıya indirecek olan bu kolay ve rahat perma saç modelini yaptırmak ile hayatınızın en doğru kararını vermiş olacaksınız.

7-İnce Perma

Çoğu insan tarafından kabarık ve bu kadar hacimli saçlar güzel görünmeyebilir ama bu saçların müptelası da çok onu da söylemeden geçemeyeceğim. Kabarık saçların bir çok avantajı bulunuyor. Saçlarınızı kurutmaya gerek kalmayabilir, havaya salınca saçlarınız rüzgar ile kolayca kuruyacaktır. Bununu yanında saçlarınız ile her ortamda dikkat çekmeyi başarabilirsiniz. Hatta bu saçlar ile gittiğiniz ortamlarda sizinle fotoğraf çekinmek isteyenler bile olabilir. Kendinizi ünlü gibi hissetmek, tüm dikkatleri üzerinizde toplamak istiyorsanız ince perma saç modelini tercih edebilirsiniz.

8-Permalı Asi Saç Modeli

Saçların tellerinin mükemmel şekilde düzgün dizilmesine gerek yok. Şimdiki trend karışık ve kabarık saçlar! İç dünyanızı saçlarınıza yansıtarak bu harika asi saç modelini oluşturabilirsiniz. Düzen güzeldir ama her zaman değil diyen kadınlar için oldukça tatmin edici bir model olan bu dağınık ve asi permalı model ile müthiş görüneceksiniz.

9-Yarım Perma

Saçlarınızın sadece bir kısmınını perma yapıldığı bu modelde farklı olmak isteyen genç kızlarımız tarafından uygulanabilir bir model. Tüm saç modellerini denemiş, hepsinden sıkılmış olan kadınlar tarafından yaptırabilir, bu şekilde bir çok farklı model elde edilebilir. Yaz günleri çadırını kapıp rock festivaline gitmelik bir saç arıyorsan işte aradığını bu perma modeli ile buldun!

10-Hafif Dalgalar

Kıvırcık saçlardan nefret ediyorum ama dalgalı saçlar tam benim tarzım diyorsanız bu perma modelini kuaförünüzden isteyin. Dijital permalar sayesinde böyle dalgalı saçları uzun bir süre bozulmadan kullanabilirsiniz. Sadelikten yana olan ve düz saçlar ile anlaşamayanlar için harika bir model.

11-Saç Uçlarına Perma

Her maşa yaptığınızda perma düşünüyorsanız işte bu saç modeline bakıp düşünmeyi bırakıp perma yaptırmaya karar verebilirsiniz. Mükemmel kıvrık, kalın permalı saç uçları ile sürekli ihtişamlı görünebilirsiniz. Her türlü davete, düğüne çok kısa sürede hazırlanabilir, arkadaşlarınız ile buluşmaya giderken bile çok özenli olabilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak saç uçlarınızdaki buklelerin daha ince veya daha kalın olmasını siz belirleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat