Sponsorlu Reklam

Sivilce ve Lekelere İyi Gelen Kremler

Sponsorlu Reklam

Sivilce(akne)  en çok gençlerde meydana gelen  ama sadece gençlerle kalmayıp  bebekleri ve erişkin-orta yaştaki insanları da etkileyen bir durumdur. Çok sevilmeyen, iğrenilen ve bir an önce kurtulmak istediğimiz bu sivilceler doğru tedavi ile ortadan kaldırılabilir ya da neredeyse tamamına yakını iyileştirilebilir. Sivilcelerden sonra ciltte istenmeyen bir diğer durum da sivilce lekeleridir. Bu sivilcelerden ve lekelerinden tam anlamıyla kurtulmak biraz zaman alır 1 ay belki daha fazla bir süre bıkmadan usanmadan sivilcenin üzerine gitmeniz gerekebilir. Bu yazımızda sivilceler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sivilce Nasıl Oluşur?

Ciltte bulunan kıl köklerinin diplerinde küçük gözenekler bulunuyor. Vücut bu gözeneklerden ter, kir ve fazla yağı(sebum) atıyor. Cilt yüzeyindeki ölü deriler ve daha birçok nedenle bu gözenekler tıkanıyor. Atılması gereken sebum deri altında birikip bir şişlik oluşturuyor. Yağ ile dolu olan bu şişlik deri altında şişiyor. Genişlemiş olan yağ bezelerine bakteriler yerleşiyor böylece vücudumuzun yüz, sırt, omuz, kafa gibi belirli yerlerinde kırmızı kabarık bazen de iltihaplı şişlikler meydana geliyor.

Sponsorlu Reklam

İltihaplı Sivilce

Cilt üzerinde oluşan her sivilceden hemen kurtulmak isteriz. Sivilcelerin hepsi rahatsız edicidir ama iltihaplı sivilce aralarında en rahatsız edici olanıdır. Bakteriler ile dolu olan bu sivilce bezesi acıya, ağrıya, kızarıklığa hatta lokal olarak ateşe sebep olabilir. Antibiyotik içerikli haplar ve kremler ile tedavi edilebilen bu sivilcelerin sıkılmaması şarttır.

Yüzdeki Sivilce

Yüzümüzde oluşan sivilceler yetersiz hijyen, çok yağlı ve tuzlu gıdalar tüketme, yetersiz su içme ,hormonlar ,kozmetikler başta olmak üzere daha bir çok nedene bağlıdır. Cilt üzerinde bulunan bu sivilcelerin bazen cilt yüzeyine çıkan uçları bulunmaz. Deri altında oluşan bu sivilceler komedon(deri altı sivilcesi)  olarak adlandırılır. Komedonlar deri altında bir şişlik ve ağrı ile kendilerini gösterebilirler. Tedavileri ise cilt üzerinde bulunan diğer sivilceler ile aynıdır.

Sponsorlu Reklam

Sivilce Nasıl Geçer? Sivilce Tedavisi

Sivilce tedavisinde topikal olarak antibiyotikli jeller, kremler ve retinoidler kullanılır. A vitamini içeren bu ilaçlar ve antibiyotik merhemler kombine olarak düzenli kullanılınca kısa bir sürede iz kalmadan sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. Oral yoldan kullanılan antibiyotikler de sivilce tedavisinde kullanılabilir. Buna ek olarak anti-androjenler kullanılabilir. Anti-androjen ilaçlar androjen hormonunun yağ üzerindeki etkisini baskılayarak sivilcelerin tedavisini sağlar.

Sivilce Lekelerine Çözüm

Sivilce lekeleri de sivilcenin kendisi kadar inatçıdır. Farklı tonlarda olan sivilce lekeleri için güneş kremi kullanılabilir. Sivilceden sonra oluşan çukurlara ve koyu renkli izlere lazer ile müdahale edilebilir, botoks yapılabilir. Cildin dış tabakasında oluşan bu lekeler için peeling yapılabilir. Renk tonu eşitleyici ve ciltteki pigmentleri düzenleyen kremler de sivilce lekeleri için kullanılabilir.

Sivilce Kremleri – Leke Kremleri

  1. Madecasol
  2. Benzamycin
  3. Clindoxyl
  4. Zoretanin
  5. Nadixa
  6. İmex
  7. Tetradox
  8. Expigment
  9. Cleocin T
  10. Acnelyse
  11. Roaccutane
Sponsorlu Reklam

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat