Sponsorlu Reklam

Kadınlarda Çene Altı Tüyleri Neden Çıkar?

Sponsorlu Reklam

Çene altındaki tüyler bir kadının asla sahip olmak istemeyeceği, aynaya her baktığında can sıkan en kötü şeylerden biridir. Çene kılları her kadında görülmese de kadınlar için kabus oluyor. Çene kıllarına sahip olan kadınlar bu kılların neden çıktığını bilmiyor ve nedeni ortadan kaldırmadan direk sonuca gitmek istiyor. Çok ağrılı olsa da çoğu kadın bu kıllara ağda yapmak ile başlıyor ve zaman içerisinde kılların yoğunluğunu bu şekilde arttırdığını görüyor. Tamamen bir çıkmaza giren bu kadınlar çene kıllarının neden olduğunu, bu kıllardan doğal yöntemler ile nasıl kurtulacağını merak ediyor. İşte merak ettiğiniz her şey ve yanıtları;

Kadınlarda Çene Altı Tüyleri Neden Çıkar?

Kadınlarda çene altında, gıdı kısmında, yan yanaklarda, alın gibi bölgelerde çıkan kıllara istenmeyen tüyler denir.Bir erkek sakalına benzer bir şekilde çıkan ve her kadında olmayan bu anormal oluşumun nedenleri;

Sponsorlu Reklam

Ergenlik: Ergenlik döneminde hormonlar üst seviyede olur ve bu hormonlar genç kızlarda erkek sakalına benzer kılların çıkmasına neden olur.

Hirşutizm: Kadınların çok nadir bir kısmında erkek androjen hormonları fazladır. Bu hormonların baskın hale gelmesi ile de çene kıllarının aşırı derecede büyümesi olayı olabilir. Erkek hormonlarının fazla olması erkek tipi bir sakal olma olasılığını arttırıyor.

Tiroid: Tiroid bezi içerisindeki hormonlar ile vücudumuzu direkt olarak yönlendiriyor. Tiroid bezindeki tiroid hormonlarının da dengesinin bozulması ile çenede istenmeyen kıllar çıkabiliyor.

Sponsorlu Reklam

Pcos: Kadınlardaki hormonal eksiklik de sakal benzeri çene kıllarının çıkmasına neden olabilir.

Diğer: Doğum kontrol hapları kullanmak, hormonların en yüksek seviyede olduğu dönem yani hamilelik döneminde de sakal benzeri çene kıllarınız olabilir.

Çene Altındaki Tüyler Nasıl Alınmalı?

Çene Altındaki Tüyler Nasıl Alınmalı?
Çene Altındaki Tüyler Nasıl Alınmalı?

Çenede bulunan ve her kadında olmayan sakal benzeri çene kıllarından kurtulmak sandığınız kadar zor değil. Öncelikle hormonal nedenlerden dolayı çıkan bu sakal kıllarının önünü kesmek için tedavi olunması lazım. Hormon tedavisinden sonra bu kılları ağda ile veya lazer ile aldırabilirsiniz. Hormonal tedavi görmeden lazer de ağda da pek işe yaramayacak, bu kıllar yeniden çıkacaktır.

Çene tüylerini beslemeden onlardan bir süreliğine de olsa kurutlmak için şekersiz ağdalar tercih edilmeli. Ağda bantları da kullanılabilir. Kılları beslememek adına ilgili bölgeye nemlendirici krem veya zeytinyağı gibi yağlar sürülmemeli. Çene altındaki tüyler kesinlikle jilet ile alınmamalı.

Çene Altındaki Tüylerden Nasıl Kurtulurum?

Çene kıllarından kurtulmanın medikal yolları haricinde bir de doğal yolları bulunur. İlk uygulamada keskin sonuçlar almasanız da düzenli kullanım sonucunda çenedeki kılların azaldığını hatta neredeyse tamamen yok olduğunu göreceksiniz. İşte çene kıllarından kurtulmanın doğal yolları;

Sponsorlu Reklam

Yumurta Akı Maskesi

Çene Altındaki Tüyler Nasıl Alınmalı?
Çene Altındaki Tüyler Nasıl Alınmalı?

Yumurta akı maskesi kadınların ende sık sık yaptığı maskelerden biridir. Yumurta akı ve mısır nişastasının birleştiği bu maske tarifi ile de sakal benzeri çene tüylerinizden kurtulabilirisniz. Deriyi sıkıca tutan bu maske kaldırıldığında kıl köklerini de beraberinde götürür. Düzenli olarak kullanılan bu maske sayesinde yeni kılların oluşmasına engel olabilirsiniz.

Malzemeler:

Yumurta beyazı

Sponsorlu Reklam

Mısır nişastası 1 yemek kaşığı

Nasıl Hazırlanır?

Yumurta akını yumurtanın beyazından ayırın ve güzelce çırpın

Çırpılmış ve köpük kıvamına gelmiş olan yumurta akını mısır nişastası ile karıştırın ve pürüzsüz bir hale getirin

Çene bölgesine çok kalın olmayacak şekilde bir tabaka uygulayın

30 dakika bekledikten sonra kılların çıkış yönünün tersine doğru maskeyi çıkarmaya çalışın. Bu maskeyi denedikten hemen sonra mucizevi sonuçlar beklemeyin çünkü bu maske ile kıl kökleri yavaş yavaş yorulacak, yıpranacaktır. Düzenli ve uzun süreli kullanım sonucunda sonuçlarını net olarak göreceksiniz. Haftada 1-2 defa yapacağınız bu işlemi hassas bir cildiniz var ise çok sık uygulamayın.

Çay Ağacı Yağı

Çene Altındaki Tüyler
Çene Altındaki Tüyler

Hirşutizm nedeni ile çıkan sakal benzeri kıllarınız var ise lavanta yağı ve çay ağacı yağı karışımını uygulayarak bundan kurtulabilirsiniz. Erkek androjen hormonları nedeni ile çene bölgesinde veya yüzün herhangi bir bölgesinde çıkan sakal benzeri kılları yok etmek, bu kılların çıkmasını önlemek için kullanılan bu karışım oldukça etkili.

Malzemeler:

Çay ağacı yağı 5 damla

Lavanta yağı 1 yemek kaşığı dolusu

Nasıl hazırlanır?

Yağı temiz ve kuru bir kapta homojen bir karışım olana kadar karıştırın

Çene bölgesine ince bir tabaka uygulayın ve bir gece boyunca onun nüfuz etmesini bekleyin

Haftada 3 defa uygulayacağınız bu yöntem ile çenedeki sakal benzeri tüylerinize elveda diyebilirsiniz. Kullanılan bu yağlara karşı allerjiniz var ise bu maskeyi kullanmanız doğru olmaz.

Muz ve Yulaf Ezmesi

Çene Altındaki Tüylerden Nasıl Kurtulurum?
Çene Altındaki Tüylerden Nasıl Kurtulurum?

Yulaf ezmesi çene bölgesindeki kılların kökleri ile bağlantısını azaltmak, kökleri zedelemek için kullanılıyor. Tüm cilt tiplerinin kullanabileceği ve sadece sakallar için değil cildi güzelleştirmek için de kullanılan muz ve yulaf ezmesi maskesini hemen deneyin.

Malzemeler:

Yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı

Ezilmiş muz 2 yemek kaşığı

Nasıl hazırlanır?

Temiz ve kuru bir kabın içerisinde malzemeleri karıştırın, macun kıvamına gelmesini sağlayın.

Çeneye uyguladığınız bu maskeyi 15 dakika bekletin

Bekleme süresi dolduğunda kılların tersi yönünde hafifçe ovalayın

Su ile durulayın ve cildinizde kızarıklık hissediyorsanız yatıştırıcı bir krem kullanın.

Haftada 2-3 defa yapabileceğiniz bu maskeyi tüm yüzünüze de uygulayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir