Sponsorlu Reklam

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır & Diş Beyazlatma Fiyatları

Sponsorlu Reklam

Her insanın diş renkleri ile ilgili bir takıntısı vardır. Dişlerimizin her zaman bembeyaz parlamasını isteriz. Maalesef bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Genetik faktörler ve çevresel faktörler nedeniyle dişlerimiz de sararmalar ve renk değişiklikleri meydana gelebiliyor. Özellikle çok fazla sigara içen ve kahve tüketen biriyseniz dişlerinizin renklerinden sizde şikâyetçi olabilirsiniz. Peki dişlerinizi gerçek anlamda beyazlatmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabını size ancak bir diş hekimi verebilir. Diş hekimine gidip gerekli tetkiklerin yapılması durumunda diş hekiminiz de tedaviyi uygun görürse beyazlatma işlemi yapılabilir. Peki, bu işlem nedir nasıl yapılır? Maliyeti ne kadar?

Sponsorlu Reklam

Diş Beyazlatma Nedir?

Çeşitli nedenlerle renk değiştiren dişlerinizin eski haline getirilmesi ve birkaç ton açılması işlemidir. Beyazlatma işlemi estetik amaçlı yapılan bir işlemdir. Herhangi bir zorunluluğuna bağlı değildir yani dişlerinizin rengi sizi rahatsız ediyorsa kendinizi sarı dişlerle kötü hissediyorsanız bu işlemi sizde yaptırabilirsiniz.

Beyazlatma işlemi çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan çok yönlü bir işlemdir. Hidrojen peroksit ve karbamid peroksit bu işlem sırasında kullanılan en yaygın kimyasallardır. Ağartıcı özelliği olan bu kimyasalların dişe teması ile aktivasyonu gerçekleşiyor. Dişin üst kısmında değil de dişin alt tabakasındaki dentin tabakasında meydana gelen bu tepkimeler ile ağarma işlemi başlamış oluyor. Bu kadar kritik ve aşamalı işlemin bir profesyonel diş hekimi tarafından yapılması gerekiyor. Beyazlatma işlemini kesinlikle evde denemeyin.

Diş beyazlatma işlemi sonucunda dişlerinizin rengi istediğiniz gibi olmayabilir diş renginin açılma tonu tamamen dişinize bağlı olabilir veya kullanılan beyazlatma tekniğine bağlı olabilir. Bazı insanlarda iki tona kadar açılan dişlerin gibi bazı dişlerde ise sadece yarım ton açılabilir. Bu yüzden beklentinizi çok yüksek tutmayın. Diş beyazlatma sırasında Kullanılan kimyasal ajanlar dişin en üst kısmındaki mine tabakasına değil iç kısmındaki dentin tabakasına etki eder. Dentin tabakasındaki renk değişimine neden olan moleküllerle reaksiyona girer ve dentin renginin değişmesiyle dişlerinizin rengi de değişir ve daha beyaz görünür. Ayrıca kullanılan bu ajanlar diş yüzeyini daha şeffaf hale getirebilir. Daha şeffaf dişler daha beyaz görünmeyi sağlar.

Sponsorlu Reklam

 

Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Yapılabilir?

Diş beyazlatma işlemi beklentisi yüksek olmayan çok fazla sigara içmeyen ve çok fazla çay kahve gibi renklendirici şeyler tüketmeyen hastalara yapılabilir. 18 yaşından küçük olan hastalara da yapılmıyor diş beyazlatma işlemi. Erişkin hastalara sigara lekeleri, çay, kahve veya şarap lekeleri ile ortaya çıkmış olan Renklenmelerin giderilmesi için yapılabilir. Tedavi sonrasında hastalardan sigarayı bırakmaları, Çay kahve tüketimini azaltmaları istenir. Ayrıca dişler oluştuktan kısa bir süre sonra kullandığımız antibiyotik veya demir ilacının meydana getirdiği renklenmelerin giderilmesi için de kullanılabilir. Dişlerinizin beyazlatma için uygun olup olmadığını görmek, tedaviye cevap verip veremeyeceğinizi anlamak için mutlaka diş hekimine danışmanız gerekiyor.

Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Önerilmez?

Hamile veya emziren anneler diş beyazlatma yaptıramazlar. Hassas dişlere sahip olanlar da dişlerine beyazlatma işlemi yaptıramazlar. Dişeti hastalığına sahip olanlara diş beyazlatma işlemi önerilmez. Dişlerinde protez varsa veya dişlerin de çatlaklar bulunuyorsa bu kişilere de diş beyazlatma işlemi önerilmiyor. Ayrıca beyazlatma işlemlerinin mevcut olguları kaplamaları kromlara beyazlatmayacağını kesinlikle unutmayın.

Sponsorlu Reklam

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Diş hekiminiz önce üst ve alt dişlerin ölçülerini alarak bir kalıp oluşturacaktır. Bu kalıplar dişlerinizi uygun olarak yapılmıştır. Dişleriniz için oluşturulmuş kalıpların içerisine ağartma jeli aktarılır. Bu jel dolu ölçü kalıplarınızı ağzınızda 15 ile 30 dakika boyunca tutmanız gerekiyor. Diş hekiminiz beyazlatma işlemini hızlandırmak için dışarıdan bir ışık yansıtabilir dişlerinizle doğru. Yapılan bu işlemin geri kalanı da evde tekrar etmeniz gerekir. Diş hekiminizin talimatlarını izleyerek tedaviye evde devam edeceksiniz. Muhtemelen 2-3 hafta sürecek olan bu tedavi sonrası aradaki farkı sadece siz değil çevrenizdeki tüm insanlar görecektir. Bu beyazlatma işlemi iki aşamalı bir işlemdir. Dişlerinizi beyazlatmak için diş hekiminizin uygulayacağı birkaç farklı yöntem daha vardır. Bu işlemlerden bir tanesi lazerle beyazlatma. Çağımızın en popüler cihazlarından olan lazer dişlerinizi beyazlatmak için de diş hekimleri tarafından sık sık kullanılabiliyor. Bunun yanında sadece klinikte uygulanacak veya sadece evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri de vardır. Size en yakın diş hekimine giderek tedavi planınızı hekiminizden öğrenebilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Sigara İçebilir miyim?

Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra birkaç gün içerisinde dişlerinizin rengini değiştirecek kahve, çay, şarap ve sigaradan uzak durmanız gerekir. Diş beyazlatma işlemi sonrasında çok fazla kahve tüketirseniz dişlerinizin rengi kısa sürede tekrar eski haline geri dönecektir. Diş beyazlatma işlemi genellikle olumlu sonuç veren tedaviler arasındadır. Yalnızca bu işlemi yaptırdıktan sonra işlemin devamlılığı birkaç yıl sürebilir. Dişlerinizi bir yıl sonra tekrardan beyazlatma ihtiyacı duyabilirsiniz.

Sponsorlu Reklam

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı mıdır?

Diş beyazlatma işlemi ile birlikte mükemmel bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Üstelik bu işlem çok kısa süren ve aynı zamanda diğer prosedürlere göre fiyat olarak da daha uygun olan bir işlemdir. Beyazlatma işleminin birçok avantajı bulunmakla birlikte dezavantajları da vardır. Bu dezavantajlarından biri sizin beklentilerinizi karşılayamayabilir olmasıdır. İstediğiniz ölçüde beyazlamayan dişler sizi çok memnun etmeyebilir. Bunun yanında dişlerinizi beyazlattıktan sonra uzun bir süre olmasıdır. İstediğiniz ölçüde beyazlamayan dişler sizi çok memnun etmeyebilir. Bunun yanında dişlerinizi beyazlattıktan sonra uzun bir süre diş hassasiyeti çekebilirsiniz. Soğuk, sıcak, tatlı ve baharatlı yiyecekler yerken dişlerinizde sızlama meydana gelebilir. Diş etleriniz bir miktar tahriş olabilir. Ayrıca dişlerinizi beyazlattıktan sonra sigara miktarını (eğer içiyorsanız) azaltmanız gerekir. Çay kahve tüketimini günde en fazla 1-2 bardak ile sınırlandırmanız gerekir.

Dişlerimi Herhangi Bir Kimyasal Ajan Kullanmadan Beyazlatabilir miyim?

Diş beyazlatma işlemi bazı hastalarda mümkün olmayabiliyor. Dişlerinizin renginden çok şikayetçiyseniz diş renginizi bir miktar da olsa açmak için birkaç önerimiz var. Eğer dişlerinizi beyazlatma tedavisiyle beyazlatamıyorsanız herhangi bir diş taşı temizliği yaptırarak diş renginizi bir miktar olsun açtırabilirsiniz. Beyazlatıcı özelliği olan diş macunlarını tercih ederek diş renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Bunların yanında diş beyazlatma işleminden daha maliyetli ve daha yorucu olan kaplama veya kronları tercih edebilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşleminin Fiyatı Ne Kadar?

Diş beyazlatma işlemi kullanan ajanlar ve diş hekiminin kullandığı tekniğe göre fiyatı değişir. Eğer tek bir dişinizi beyazlatmak istiyorsanız maliyeti düşürebilirsiniz. Tüm dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız eğer en az 1500 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Dediğim gibi diş hekiminin sizin için uygun gördüğü tekniğe göre fiyatta değişir. Evde beyazlatma her zaman klinikte beyazlatmadan bir miktar daha uygundur.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat