Sponsorlu Reklam

Evde Kalıcı Dudak Dolgunlaştırma Yöntemleri

Sponsorlu Reklam

Dudaklar göz alıcı görünmek için gereken temel unsurlardan biridir. Gösterişli görünmek gözler ve dudaklar ile alakalı bir terimdir. İnce dudaklar ile hayalinizdeki görünüme ulaşmanız çok mümkün olmayabilir. Peki dudaklarınızı istediğiniz şekilde dolgunlaştırmak için illa ki botoks mu gerekir? Dudak ameliyatları ve cerrahi işlemler ile yapılan dolgular olmadan evde ufak dokunuşlar ile de dudaklarınızı büyültebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız ameliyatsız, dolgusuz, botoks olmadan evde dudaklarınızı dolgunlaştırmanız mümkün.

Evde Dudak Büyültme Yöntemleri

1-Dudak Peeling

Dudaklarınızda bulunan ölü deriler dudağın cansız görünmesine neden oluyor. Dudaklara peeling yaparak ciltteki ölü deriyi kaldırmış, dudakları daha da canlandırmış oluyorsunuz. Canlanan dudaklarda kan akışı hızlanıyor daha canlı ve dolgun bir görünüm elde ediliyor. Evde kendi başınıza hazırlayabileceğiniz dudak peeling maskeleri ile dolgun dudaklara kavuşabilirsiniz.Ölü deriyi ortadan kaldırmak ve dudakları canlandırmak için gerekli olan malzemeler; şeker,ve hindistan cevizi yağı.

Sponsorlu Reklam

Dudak Peeling Yapılışı

2 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı hindiztan cevizi yağını güzelce karıştırın. Şeker için esmer şeker veya beyaz şeker kullanabilirsiniz. Karışımı dolapta soğutun ve dudaklarınıza uygulayın. Dudaklardaki ölü derilerden kurtulmak için hafifçe bastırmanız şart. 1-2 dakika dairesel masaj yapar gibi uygulama yapın. Uygulamadan sonra nemli bir bez yardımı ile silin.İşte bu kadar kolay.

Dudaklar sürekli nemli kaşamazlar çünkü dudak yapısı yüksek nemi içerisine hapsedebilen bir yapıya sahip değildir. Dolgun ve nemli dudaklar için sürekli nemlendirmeniz şart. Ayrıca güneş ışığından da korumanız gerekiyor dudaklarınızı. Sürekli bir dudak balmı veya herhangi bir vazelin kullanımı dudaklarda nemi kalıcı olarak tutacaktır. Nemli dudaklar canlı ve daha dolgun görünür bunu unutmayın.

Sponsorlu Reklam

2-Dudak Kalemi Kullanın

basit makyaj hileleri ile daha dolgun dudaklara sahip olmanız mümkün. Öncelikle dudaklarınızın ince olduğunu saklamanız gerekiyor bunun için de mercimek kbüyüklüğünde kapatıcıyı dudaklarınıza uygulayın ve dudağınızın aslını kapatın. Kapatıcı ile dudağınızın aslını kapattıktan sonra dudak kalemi ile istediğiniz büyüklükte dudaklara sahip olabilirsiniz. Makyaj hileleri ile yüzünüzdeki bu kadar büyük bir değişime siz de şaşırabilirsiniz. Dudak kalemi ile dudak kenarlarını belirledikten sonra dudak kaleminiz ile aynı renkte bir ruj sürerek dudaklarınızı şekillendirebilirsiniz.

3-Parlatıcı İle Dudak Büyütme

Dudaklarınızı büyütmek yerine dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Dudaklarınızın filtrum bölgesi yani üst ve alttaki girintili olan bölgeye parlatıcı sürün. Rujunuzu bolca sürün ve dudaklarınızın dolgun görünmesini sağlayın. Parlatıcı ışıkları dudaklarınızın ortasına doğru çekecektir ve göz yanılsaması ile dudağınız daha dolgun görünecektir.

4-Filtrumu Vurgulama ile Dudak dolgunlaştırma

Dudağın üst ve alt kısmındaki girintilere verilen isimdir filtrum. Filtrumun parlatıcı veya beyaz far ile dolması dudağın daha dolgun görünmesini sağlar. Televizyon programlarına çıkan bir çok kadının uyguladığı bu yöntemi siz de günlük makyajlarınızda bile kullanmalısınız.

5- Dolgunlaştırıcı Kullanın

Dudaklarınızı büyültecek ve daha dolgun görünmesini sağlayacak olan ürünlerden biri de dolgunlaştırıcılardır. Vicks veya dirsek balmı gibi naneli yakıcı nemlendiriciler dudaklarınızı yakarak o bölgede kan dolaşını hızlandıracaktır. Kan dolaşımı hızlanınca da dudaklar daha dolgun görünür. Bu acı yemek ile de mümkündür. Acı tat dudakları yakar ve dolgun görünmesini sağlar.

6-Dudak Büyütme Egzersizleri

Yüzümüz yaş ile birlikte esnekliğini kaybeder, sıkı görünümü azalır. Sıkı olmayan cilt de sarkma yapar. Sarkan bir yüzdeki dudaklar da sarkacak ve olduğundan daha ince görünecektir. Bununla birlikte yaşla birlikte kan dolaşımı azalacak, dokuların yapımı azalıp yıkımları artacaktır. Tüm bunların önüne geçmek ve yüzünüzü hep genç tutabilmek için yüz egzersizleri kullanın.

Sponsorlu Reklam

Yüz egzersizleri cildin kaslarını uyararak kollajen üretini hızlandırır. Cildin sıkılaşması da aynı zamanda kasların uyarılması ile alakalıdır. Gelin o egzersizlere göz atalım

Islık Çalmak

Islık çalmak evde yapacağınız en kolay ve masrafsız egezersizlerden biridir. Islık çalma hareketi ile dudakları çevreleyen kaslar meydana gelen kasılmalar bu kasların çalıştığını ve uyarıldığını gösterir. Gün içeriisnde unutmadan yapacağınız 20 ıslık hareketi dudak çevrenizdeki sarkmaları önler.

Sponsorlu Reklam

Dudak Büzüştürmek

Dudaklarınızı büzmek de tıpkı ıslık çalmak gibi dudak çevresindeki kaslara etki ederek daha sıkı olmasını sağlar. Bu kasların zaman içerisinde zayıflamasını engeller. Günde 3-4 defa her defasında da 20 adet olmak üzere büzüşme hareketi ile kaslarınızı sıkılaştırarark yaşla beraber gelen dudak incelmesinden kurtulabilirsiniz.

Dudakları Soldan Sağa Hareket Ettirmek

Yaşı kurtaranlar bilir. Bücür cadı hareketi ile de dudaklarınızın etrafındaki kasları güçlendirebilirsiniz. Kasların güçlü kalabilmesi için dudaklarınızı sağa bükün ve içinizden 5 e kadar sayın. Aynı işlemi dudağınızı sola doğru bükerek de yapın. Kave içerken, tv izlerken ve her ne yapıyorsanız bir şeylerle meşgul olurken de yapabileceğiniz aşırı kolay hareketler bunlar.

Dudaklarınızı evde dolgunlaştırmak istiyorsanız bu yazımızdaki işlemleri uygulayın. Buna rağmen istediğiniz sonucu alamıyorsanız dermal dolgu kullanabilirsiniz. Cerrahi bir işlem olmadığı için doğru kişiler tarafından yapıldığında sıkıntı yaşamayacağınız bir işlemdir.

Dudaklar Yaşla Birlikte İncelir Mi?

Dudaklar yaşlanmaya bağlı olarak dolgunluklarını kaybederler. Yaşla birlikte hücre yapımı azalır ve hücre yıkımları artar. Yıkılan ve yapılmayan hücrelerden de kollajen üretimi azalmış olur. Kollejen üretimi azalınca dudaklar eski hacmini kaybeder.

Dudak Dolgusu Kalıcı Mı?

Dudak dolgusu yani botoks kalıcı değildir. 6 ay ile bir yıl içinde dolgu eriyeceği için 6 ayda bir tekrar yaptırmanız gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat