Sponsorlu Reklam

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Reklam

Küçük balkonların güzelleştirilmesi önü açık olan her daire sahibinin hayalindeki olaylardan biridir. Kimi zaman vakit yokluğundan kimi zaman da cesaretsizlikten dolayı küçük balkonların el süremeyen, hayallerindeki balkona sahip olamayan insanlara bu evde kaldığımız sürede cesaret geldi. Sosyal medyada önü açık balkonunu güzelleştirerek evden çıkmadan da mükemmel bir hayat geçirilebileceğini görenler hemen kolları sıvadı. Peki önü açık balkonu olanların biraz geç kaldığı bu durumu telafi etmek ve kısa sürede güzel bir balkon hazırlamak için nelere dikkat etmeli? İşte hayalinizdeki balkona kavuşurken dikkat etmeniz gereken küçük ayrıntılar ve küçük balkon dekorasyonu ip uçları;

Küçük Balkon Dekorasyonu 2020-2021

1-Balkon Masa Takımı

Sponsorlu Reklam

Balkonunuzu güzelleştirirken yapacağınız ilk şey ona en uygun olan balkon masa takımı edinmek. Evden ayarlayabildiğiniz ufak bir masa ve ufak iki küçük sandalyeyi keyfinize göre boyayın. Kahvaltı yapabileceğiniz, kahvenizi manzaraya karşı yudumlayabileceğiniz oturmalık güzel bir alan oluşturun. Küçük balkonunuzda bir yerden bir yere geçerken yaralanmanız adına köşeli masa takımlarından kaçınarak yuvarlak masa takımı almanızı tavsiye ederiz.

2-Yerleştirilmiş Mobilyalar Kullanın

İnternet aleminde bir çok farklı sitede bir çok modeli bulunan duvara monte edilmiş masalar kullanabilirsiniz. Oldukça az yer kaplayan, gerektiğinde masayı kapatarak balkon alanınızı genişletebileceğiniz bir mobilya harika olabilir. Bunun yanında rüzgar çıktığı zaman masanızın devrilme riskini de ortadan kaldırmış olup bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Sponsorlu Reklam

3-Balkon Bitkileri Kullanın

Balkonunuzu en iyi şekilde kullanmak istiyorsanız, her çıktığınızda bahçeye veya parka çıkmış hissini sonuna kadar yaşamak istiyorsanız eğer yeşilliklerden faydalanın. Çok bakım gerektirmeyen ama balkonun güneşinde de soğuğunda da yaşayabilecek olan bitki çeşitlerini tercih ederek başlayın balkonunuzu güzelleştirmeye. En doğru bitki seçimi ile hayal ettiğiniz, tüm yorgunluğunuzu alacak bir balkona sahip olabilirsiniz.

4-Yastıklar Kullanın

Küçük balkonlarınıza çok fazla yatırım yapmanıza gerek yok hele bir de ev sahibi değilseniz. Büyük boy yer yastıkları ile alamadığınız mobilyaların yerini doldurabilirsiniz. Çok pahalı olan balkon ve teras mobilyalarını almak zorunda kalmadan çok ufak bütçeler ile de harika bir balkon ortaya çıkarabilirsiniz.

5-Halı Ekleyin

Sponsorlu Reklam

Balkonda rahat rahat vakit geçirmek için ters dönmüş terliklerinizin ön kısmını çevirip balkona geçmenize gerek kalmayacak. Balkona koyacağınız uzak bir yer halısı belki yolluk belki de paspas size balkonda evdeymiş hissi verebilecek. Kullandığınız balkon aksesuarları, balkon mobilyaları, balkon yastıkları ile uyumlu bir halı tercih ederek minik balkonunuzun tam uyumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

6-Tavan Aksesuarları Kullanın

Balkonunuzun evinizin iç gibi görünmesini istiyor, balkonunuza evinizin devamı muamelesi yapıyorsanız tavandan sarkıtlar ile ev havası oluşturabilirsiniz. Balkon ile uyumlu olan bir tarzda sarkıt seçmeniz durumunda bütünlük sağlanacak, balkonunuz da halısı ile, mobilyası ile ve tavan sarkıtları ile evinizin bir parçası olarak kalmaya devam edecek.

Sponsorlu Reklam

7-Aydınlatma

 

Balkonlarınızdaki en önemli unsurlardan biridir aydınlatma. Kimi zaman gece uyku tutmadığında balkonun ışığından faydalanarak balkonda kahvenizi içerken kitap okuyabilirsiniz. Bol ışıklı olan balkonlar gece vakti de çok çekicidir. Balkonunuzda daha fazla vakit geçirmek istiyorsanız sadece gündüz için değil gece için de hazırlamalısınız.

8-Balkon Salıncağı

Tatil beldelerinde veya büyük otellerin bahçesinde çok bulunan, balayında gittiğiniz oteldeki gibi bir salıncağı hiç unutamıyorsanız balkonunuz için de bu tarz mobilyalardan faydalanabilirsiniz. Oldukça modern görünümlü bu hamaklar sayesinde kendinizi tatil beldelerinde veya lüks bir otelin bahçesinde gibi hissedebilirsiniz. Küçük balkonlar için biraz sıkışık olsa da küçük masalar kullanarak yer açabilirsiniz. Büyük küçük tüm ailenin balkonda vakit geçirmek istemesi belki de sadece bu salıncağı bağlıdır.

9-Balkon Mobilyaları

Balkonlarınızın çok küçük olduğunu düşünürsek en doğru tercih katlanabilir mobilyalardır. Balkonunuzda çok fazla yer kaplamayan katlanabilir mobilyaları gerektiğinde katlayarak çok daha fazla alan açabilirsiniz

10-Kahve Köşesi

Balkonlarda en çok ihtiyaç duyulan köşelerden biri kahve köşesi diğeri ise okuma köşesidir. Kahvenizi yudumlarken kitap okuduğunuz veya kahvenizi yudumlarken çevreyi izleyebileceğiniz alan yaratarak home ofis çalışan balkonu oluşturabilirsiniz. Sürekli evde çalışanların ihtiyaç duyacağı bu köşe sayesinde mesai aralıklarında güzel vakit geçirerek motive olabilir, bu şekilde veriminizi arttırabilirsiniz.

11-Balkon Camları ve Pencereleri

Balkonunuzda yarı çıplak güneşlenirken bireysel olmaya özen gösteriyorsanız şekildeki gibi açılır kapanır panjurlar işinize yarayabilir. Balkonunuzun bağlı olduğu odayı karanlık göstermemesi için gerektiğinde açılan, yalnız ve bireysel takılabileeğiniz bir alan oluşturması için de gerektiğinde kapanan pencereler kullanabilirsiniz. Modern bir balkon isteyenler için cam balkonlar, daha bohem bir balkona merak salanlar için ahşap malzemelerden yapılmış olan panjurlar kullanabilirsiniz.

12-Şezlong Ekleyin

Açık havada güneşin altında ihtiyacınız olan D vitaminini temin etmek için balkona uzanmanız gerekir bunun için de şezlong veya havalı şişme yataklar kullanabilirsiniz. Balkonuzunda istediğiniz zaman çıkıp yatmanın tadını alınca sürekli balkonda yatmak isteyeceğinizden eşiniz ile uzaklaşmamanız adına iki yatak koymanızı öneriyoruz.

13-Mahremiyet

Balkonunuz ile komşunuzun balkonu çok yakın ise veya apartmanınızın karşısında hemen dibinizde bir balkon daha duruyorsa mahremiyet alanı oluşturun. İstediğiniz zaman oraya gizlenebileceğiniz mahremiyet alanını uzun boylu bambu türü bitkiler ile oluşturabilirsiniz.

14-Gölgelik Ekleyin

Bitkilerden faydalanarak yaptığınız veya gölgelik olarak satın aldığınız panjurlara balkonunuzda çok ihtiyacınız olacak. Güneşten, yağmurdan korunmak için kullanacağınız bu gölgelik sayesinde yaz kış baklonu aktif olarak kullanabileceksiniz. Yağmuru izlemek için de ekstra güzel bir alan yaratmış olabilirsiniz bu sayede.

Küçük balkonları nasıl dekore etmeniz gerektiğinden bahsettik. Küçük balkonlarınızı kendi tarzınıza göre dekore etmeniz ve aktif olarak kullanmanız evde daha az sıkılmanızı sağlayacaktır. Sadece çamaşır asmak veya çöp koyma için kullandığınız bu güzel alanları en iyi şekilde kullanmak çok az biraz para çokca da cesaret gerektiriyor. Ev sahibiyseniz balkonlarınıza yazdıklarımızdan daha farklı şeyler de ekleyebilirsiniz. Balkon boyaları, balkon kaplamaları, stencıllar ve daha bir çok şey ile balkonunuzun tadını çıkarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat