Sponsorlu Reklam

Sipraktin Şurup Nedir Kilo Aldırır mı?

Sponsorlu Reklam

Sipraktin şurup, çocuğunda yeme bozukluğu olan her ebeveynin bildiği bir takviye gıdasıdır. Her ne kadar adı şurup olarak geçse de tedavi etmekten ziyade genellikle destekleyici gıdalar kategorisinde yer alır. Peki Sipraktin şurup nedir, kimler kullanabilir ve kullanım talimatı nasıldır? Bu ve daha fazla sorunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.

Sipraktin Şurup Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sipraktin isimli şurup, iştahı olmayan çocukların iştahlarının açılmasına yardımcı olan destekleyici bir gıdadır. Şurup şişesinde ve eczanede şuruplar kategorisinde satılan bu ürün ile yaşıtlarından zayıf olan, çeşitli sebeplerle iştah kaybı yaşayan ya da doğuştan az yemek yiyen çocukların durumlarının düzeltilmesi sağlanır.

Sponsorlu Reklam

Bu şurup ilk olarak alerjik bünyeli kişiler için üretilmiştir. Fakat zamanla ilacı kullanan kişilerde iştah açılmasının olduğu görülmüştür. Uzun bir zaman boyunca alerjik bünyeler için kullanılan bu ilaç son zamanlarda iştah açıcı kategorisinde tüketilmeye başlanmıştır.

Sipraktin Şurup Yan Etkisi Bulunur Mu?

Yalnızca belirli kitleler üzerinde denenen ve laboratuvar ortamlarında test edilen ürünler piyasaya sürülmektedir. Bu sebeple her ürünün az ya da çok yan etkisi bulunur. Sipraktin şurup da yan etkisi bulunan bu ürünlerden yalnızca biridir.

Sipraktin şurup yan etkileri arasında kullananların %90’ında gerçekleşen etki şüphesiz ki fazlaca açılan iştah ve kısa zamanda kilo almaktır. Eğer çocuğunuzun aşırı derecede kilo almasını istemiyorsanız şurubun dozunu doktorunuzla ayarlamalı, şurubu doktor gözetimi dışında direkt kullanmaktan kaçınmalısınız. Şurubun diğer bilinen yan etkileri ise ağız, boğaz ve burun kuruluğudur. Bu etkileri, şurubun kullanıldığı süre boyunca çokça su tüketerek aşabilirsiniz. Vücudun susuz kalması büyük problemlere yol açacağından muhakkak su seviyesini artırmanız gerekir. Kullananlarda yaygın olarak diğer yan etkiler ise uyuklama, halsizlik ve sersemliktir. Bu sayılan yan etkiler hemen hemen her takviyede yer alan yan etkilerdir. Bunların aşırı derecede yaşanması durumunda muhakkak doktorla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu şurubun böbrek ve karaciğerde yarattıkları ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığı da kullanacak kişiler tarafından bilinmelidir.

Sponsorlu Reklam

Sipraktin Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Sipraktin şurup kullananların %2’lik kısmında görülen yan etkiler ise kurdeşen dökme, solunum yetersizliği, karın ağrısı, yüz, dudak, dil ve boyunda şişlik yaşanmasıdır. Bu gibi durumlarda ise derhal doktorla iletişim kurulmalıdır. Bu gibi durumlarda genelde kullanan kişinin şurup içerisindeki maddelere karşı alerjisi olduğu anlaşılmıştır. Bu ilacın etken maddesi Siproheptadin hidroklorür maddesidir. Eğer daha önce bu maddeye karşı bir hassasiyet yaşandıysa Sipraktin kullanımına başlanmamalıdır ya da Sipraktin kullanılırken bir alerji durumu yaşandıysa da bundan sonraki zamanlarda Siproheptadin hidroklorür maddeli ek takviyelerin kullanımından kaçınılmalıdır.

Sipraktin Şurup Kullanımı Nasıldır?

Yaşlılarda kullanıldığında aşırı iştah sonucu aşırı kilo almanın daha fazla sağlık sorununa ve hipertansiyonla yüksek şekere sebep olacağı düşünülerek orta yaşlı ve yaşlı kategorisindeki kişiler için önerilmez. Sipraktin şurup genellikle 2-14 yaş arasındaki çocuklarda sıklıkla kullanılır. 2 yaşın altındakiler için kullanımı önerilmemektedir çünkü bu yaş grubu düzenli olarak anne sütü aldığında herhangi bir kilo eksiği bulunmaz. 14 yaş üstü için ise doktorun önerisiyle birlikte kullanılabilir.

Sipraktin şurup kullanım şekli genellikle 2-6 yaş arasındaki çocuklar için günde 3 defa 2 miligramlık ölçekler halindedir. Doktor gözetiminde bu dozlar artırılıp azaltılsa da bu yaş grubu için günde 12 miligramdan fazla şurup içirilmemelidir. 7-14 yaş arası çocuklarda Sipraktin şurup kullanımı ise günde 3 defa 4 miligramlık ölçekler halindedir. Bu yaş grubunda miligram kullanımları doktor gözetiminde artırılıp azaltılabilse de günde 14 miligramlık dozun aşılmaması önemlidir. 14 yaş üzeri kişilerde kullanım genelde rastlanan bir durum olmamakla birlikte doktorun önermesi durumunda kullanılabilir. Bu yaş grubunda da günde 32 miligram aşılmamalıdır.

Sipraktin Şurup Kullananlar

Sipraktin şurup kullanan kişiler genellikle ebeveynlerdir. 2-14 yaş arası çocuklara sahip olan kişiler, çocuklarının yaşıtlarına göre zayıf olmasından ya da iştahının oldukça kapalı olmasından şikayetçi olarak çocuk doktorlarına başvururlar. Doktor, eğer çocukta genetik bir sorun görmez ve zayıf olmanın tamamıyla çocuğun az yemesinden kaynaklı olduğuna kanaat getirirse Sipraktin şurup önerir.

Sipraktin şurup yorumlarına baktığımızda kullanan çocuklarda iştahın yerine geldiği ve hızlı bir şekilde kilo alımının gözlemlendiği görülür. Yani diyebiliriz ki Sipraktin şurup kullanan ebeveynler, ürünün işlevinden oldukça memnundurlar.

Sponsorlu Reklam

Sipraktin Şurup Zararları

Sipraktin şurup zararları genellikle hamile olan ya da emzirme döneminde olan annelerin şurubu kullandığı zamanlarda ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple bu kategorilerde olan kişiler ile hamilelik şüphesi bulunan kişiler şurubu kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Astım gibi alt solunum yolu hastalıkları olan, kronik rahatsızlığı bulunan, ülser ve gastrit gibi mide problemleri çekenler ile böbrek ve karaciğer problemleri yaşayan kişilerde kullanılması sakıncalıdır. Ayrıca genetik olarak rahatsızlıkları bulunan çocuklar genellikle yaşıtlarına göre zayıf ve kapalı iştahlı olurlar. Bu çocukların Sipraktin şurup kullanması hiçbir anlam ifade etmeyeceğinden böbrekleri ve mideyi yormamak adına bu ilacın kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Sipraktin şurubun yaşlı kişilerde kullanımından da kaçınılmalıdır. Açılan iştahın çok fazla yemek yemeye neden olacağı aşikardır. Çok fazla yemek de şeker, tansiyon ve kolesterol yükselmesine sebep olacağı için genellikle orta yaştan itibaren kişiler, bu şurubu tüketmekten kaçınmalıdırlar.

Sipraktin Şurup Kesin Olarak Kilo Aldırır Mı?

Sipraktin şurup kullanan ya da kullanacak olan kişilerin en çok merak ettiği soru elbette ki Sipraktin şurup kilo aldırır mı sorusudur. Sipraktin şurup, içerisinde pek çok etken madde bulundurmaktadır. Şurup ilk üretildiği zamanlarda alerji hastaları için üretilmiş olsa da zamanla bu şurubun iştah açtığı gözlemlenmiştir. Açılan iştahlar neticesinde ise insanlar kilo almaya başlamıştır.

Sponsorlu Reklam

Sipraktin şurubun kilo aldırıp aldırmadığına açıklık getirmek gerekirse bu ve bunun gibi olan pek çok şurup ve ilaç, insanlara kilo aldırmaz yalnızca insanların iştahını açar. Piyasada durduk yere kilo alımını sağlayan hiçbir ürün bulunmamaktadır. Piyasada bulunan ürünler, kullanan kişilerin iştahını açarlar ve açılan iştah neticesinde insanlar daha fazla yemek yer. Bu da kilo alımını beraberinde getirir. Yani kilo almanız için ek bir çaba göstermeniz gerekir. Ek çaba göstermeden ya da aşırı derecede yemek yemeden size kilo aldıracağını vadeden ürünlerden uzak durmalısınız.

Sipraktin Şurup Fiyatı 2020

Sipraktin şurup fiyatı yıldan yıla değişim göstermektedir. Bu değişimde ilaç piyasası, döviz kurları ve ilaç üzerindeki arz talep etkili olmaktadır. İlacın 2020 fiyatı 18 Türk lirası ile 23 Türk lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Sipraktin Şurup Hamilelikte Kullanımı

Sipraktin şurubun insanların iştahını artırdığından ve daha fazla yemek yemelerine sebep olduğundan bahsettik. Özellikle hamilelik döneminde az kilo alan kişiler, çocuğunun da rahim içerisinde zayıf düştüğünü düşünerek bu tarz şurup ya da ilaçlara başvurmaktadırlar. Fakat bu kesinlikle yanlış bir düşünce ve uygulamadır. Hamile kişi zayıf olsa bile rahimdeki bebeğin kilosu yerinde olabilir. Ya da bebek zayıf olarak doğabilir ve doğumdan sonra anne sütüyle birlikte gelişecek olabilir. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurulmalı ve Sipraktin şurubun hamilelikte kullanımı durumundan kaçınılmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat