Sponsorlu Reklam

Vifolic Nedir?

Sponsorlu Reklam

Sevgili okurlar sizlere bu yazımda VİFOLİC hakkında bilgiler aktaracağım. Ayrıca Vifiloc nedir ne işe yarar, faydaları, yan etkileri, fiyatı gibi bilgilerde vereceğim. Sırasıyla bu konular hakkında yazalım.

Vifolic Nedir Ne İşe Yarar?

Vifolic Kapsül, hamilelik süresince ve doğum yaptıktan sonraki dönemde, hem emziren hem de emzirmeyen anneler için vitamin ve mineral takviyesi yapmak için formüle edilmiştir ve hamile kalmadan önce anne adayı bir kişi besin depolarının tamamlanması için de faydalıdır.

Sponsorlu Reklam

Vifolic folik asidi, B vitamini ailesinin bir üyesi ve folat veya B9 vitamini olarak bilinmektedir. Folat kan yapımında, yeni hücre oluşumunda ve hücrelerin yaşamasına devam etmeleri aynı zamanda da DNA ve RNA üretiminde kullanılmakta olan bir vitamindir. Bunlara ilave olarak damarların sertleşmesine sebep olan homosisteinin normal değerlerinde kalmasını sağlayıp; kalp krizi, bunama ve felç risklerini azaltmaktadır.

Vifolic Faydaları

Vifolic Folik asit takviyesinin en yaygın kullanımlarından birisidir, doğum kusurlarının, özellikle spina bifida ve anensefali gibi nöral tüp kusurlarının önlenmesidir.

Folik asit eksikliğinde; , zihinsel bozukluk, megaloblastik anemi, bozulmuş bağışıklık fonksiyonu, doğum kusurları ve depresyon gibi etkilere neden olabilmektedir.

Sponsorlu Reklam

Araştırmalara göre, düşük folat seviyeleri zayıf beyin fonksiyonlarına ve artmış bunama riskleriyle ilişkili olduğunu göstermektedir.

Depresyon sorunları yaşayan insanların, depresyon sorunları olmayan insanlara göre daha düşük kan folat seviyesine sahip oldukları gözlemlenmektedir. 

Folik asit takviyesinin, polikistik over sendromlu bayanlar ve epilepsili çocuklarda C-reaktif protein dahil olmak üzere enflamatuar sorunlarınıda azalttığı gözlemlenmektedir.

Vifolic folik asit kullananlar

Bayanlar folik asiti, hamilelik zamanında ilk üç aydında, hatta kadın doğum doktoruna giderek hamile kalmayı düşündüğünüzü söylediğiniz zaman kullanmaya başlatıldığımız bir vitamin olarak bilinmektedir. Folik asit aslında B grubu bir vitamin olarak bilinmektedir. B grubu vitaminleri arasında en önemlilerinden biridir. Çünkü bu vitaminin görevi çok ciddidir. Hücrelerin üretmesi aşamalarında folik asite ihtiyaç duyulmaktadır. Hamilelikler hücresel üretimlerin en çok olduğu dönemlerdir. Özellikle de anne karnındaki bebeğin omurgasının tamamlanması ve üstünü örten cildin de tamamlanması için folik asite ihtiyaç duyulmaktadır. Nöral tüp defekti olarak da bilinen omurganın kapanma kusuruna bağlı olarak ortaya çıkan hastalık folik asit alarak bu sayede engelleyebilirsiniz.



Vücudumuzdaki diğer önemli bir yapı da sinirlerdir. Sinirleri, cildimiz ile hissederken yani ağrı, soğukluk, sıcaklık, dokunma hissi gibi temaslar esnasında hatırlarız ve varlığını hissederiz. Sinirler bütün bilgileri ileten uyarı sistemleridir. Beyin ile alakalı ve omurgamızdan kökler halinde sağlı sollu çıkarlar bütün cilde yayılarak parmak uçlarına kadar uzanmaktadır. Sinirlerden biri kesildiği zaman maalesef çok zor ve uzun sürede iyileşir. İyileşmeleri esnasında da myelin kılıfı denen kılıfın üretilmesi gerekmektedir. Bu kılıf sinirin koruyucu kılıfı olarak bilinir ve folik asite ihtiyaç duyulur. Ayrıca, folik asit cildimiz için de önemli bir ihtiyaçtır

Minicik bir hücre iken bile folik asite ihtiyaç duyulmaktadır. Hücre içerisindeki DNA denilen genetik şifremizdeki amino asitler folik asiti kullanılmak suretiyle bir araya gelmektedir. İnsanlar için DNA’mızın onarılmasında da folik asite ihtiyaç duyulmaktadır. Peki DNA üretilmesinde ve RNA denilen çok önemli bir protein öncüsünün onarılmasında ve üretilmesinde önemli olan bu vitamin ben neden konu ediyor olabilirim? Çünkü çok önem verdiğimiz kollajen ve elastik lif gibi kırışıklık önlemekte olan proteinler DNA ve RNA ile birlikte üretilmektedir. Dolayısıyla da bu üretimin eksikliği döneminde etkili olabilen folik asit ve benzeri vitaminlerin yerlerine konması bizler için oldukça önemli ve gereklidir.

Sponsorlu Reklam

Folik asitin bulunduğu besinler

Mercimek

Folat açısından en zengin gıdalardan birisisi mercimektir. Mercimeğin içerisinde demir, lif ve yavaş yanan karbonhidrat gibi bir çok yararlı madde de bulunur. Kuru mercimeği, pişirmeden önce ıslatmanıza gerek yok ve diğer bakliyatlar ile karşılaştırıldığı zaman pişmesi daha kolaydır.

Turunçgiller

Büyük bir portakal, 55 mg folat içermektedir. Portakalı tek başına yiyebildiğiniz gibi, tavukla veya kereviz gibi sebzeler ile pişirerek de yiyebilirsiniz.

Yapraklı yeşillikler

Koyu yeşil yapraklı sebzeler yüksek miktarda vitamin konsantrasyonu içerirler. Taze ıspanak, karalahana bunlardan bazılarıdır. Eğer mümkünse salatasını yapıp çiğ olarak da tüketilmelidir.

Sponsorlu Reklam

Brokoli

Brokoli günlük folik asit ihtiyacı olan 1/4kısmını karşılayabilmektedir. Besin açısından zengin olan bu süper yiyecek, aynı zamanda da kalsiyum, C vitamini, lif, beta karoten ve demir kaynağıdır.

Kuşkonmaz

Buharda pişirilmiş kuşkonmaz, folik asit deposudur. Kuşkonmazı, yardımcı bir meze olarak kullanabildiğiniz gibi, bezelye gibi sebzelerle pişirip ana yemek olarak da tüketebilirsiniz.

Tahıllı ekmekler ve kahvaltılık gevrekler

Tahıldan elde edilen yiyecekler folik asit oranı yüksektir. Bunları, normal folat kaynağı olan gıdalar ile beraber tüketebilirsiniz,

Ay çekirdeği

Bir avuç dolusu ay çekirdeğinde yaklaşık olarak 82 mikrogram (mcg) folik asit vardır. Atıştırmalık olarak kullanıldığı gibi, ekmek hamuruna katılabilir veya salatalara ya da çorbalara serpilerek de tüketebilirsiniz.

Kuru fasulye

Türk mutfaklarında en çok tüketilen yemeklerden biri olan kuru fasulye de bol miktarda folik asit içermektedir. Avokado

Ceviz ve Somon balığı gibi, avokadoda da omega 3 yağlı asitleri ve kalbinize faydalı olan yağlar bulunur. Bir dilim avokadonun içerisinde 90 mcg folik asit bulunmaktadır. Avokado, bebeklerinizin gelişmekte olan beyni için de çok faydalı bir besindir .

Ayrıca şundan da bahsetmek istiyorum; Roka gibi çok sık bulunarak tüketilen, toprakta kolayca yetiştirilebilen koyu yeşil yapraklı bir sebzede folik asidin yüzde 80 ler miktarında azaldığının saptandığını bir yerde okumuştum. Tabii ki yalnızca rokada değil, günümüzdeki sanayileşme çoğaldıkça pek çok besinde besin değerlerinin azaldığını, vücudumuzun ihtiyacını karşılayamayacak değerlere sahip olduğunu artık biliyoruz.

Vifolic yan etkileri

Doğal yöntemlerle alınan folik asit ile alakalı bir yan etki söz konusu değildir. Folik asitin yan etkileri, dışardan takviye olarak alınması durumunlarında veya doz aşımı sonuclarında ortaya çıkabilmektedir. İşte olası yan etkileri şöyledir:

– Kas kasılmaları ve kas krampları
– Sinirlilik hali
– Ateş nöbetleri
– Bunalıma girme
– İştah kaybı
– İshal
– Mide bulantısı
– Bilinç bulanıklığı

– Karında gaz sıkışması ve şişkinlik

– Hapşırık
– Konsatrasyon bozukluğu

– Uyku bozukluğu
– Duygu durum değişiklikleri ve ruhsal bozukluklar

– Karın kasılmaları ve karın krampları

– Dilde ve ağızda uyuşma
– Aniden ortaya çıkan hırıltılı şekilde nefes alma
– Zor nefes alma
– Deride döküntü ve bütün vücutta kaşıntı, kızarıklık
– Alerjik reaksiyon başlangıcı

– Yüzde, dudaklarda ve göz kapaklarında şişme
– Uyku düzeninin bozulması ve değişimler
– Kusma
– Hiperaktivite

Vifolic fiyatı

ViFolic 30 Soft Jel Kapsül 1 kutusu 85 TL olarak satışa sunulmaktadır.

Vifolic Kullanıcı Yorumları

Vifolic kullanan bazı kişilerin yorumları ise şu şekildedir;

  • * Folik asit gebelik olusumunu hizlandiran bisey degildir. Bebeğinizin omirilik gelişimi için önemli bir takviye ve gebe kalmadan kullanılmaya başlanmasi gerekiyor doktorun o yuzden vermiştir.
  • * Vifolic bebeğinizin zeka gelişimi ve kilo alımı için vermişti doktor bana 6 gun sonra doğum yapacağım bebeğimin kilosu gayet iyi gitmektedir.
  • *Ben ilk aylarda bir kutu kullandım kilo yapmadı bebeğin daha hızlı gelişmesine yardımcı oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapat